HORAFOSCA

Vino blanco D.O Penedès

A finales de septiembre, principios de otoño, pasear por el viñedo bajo la última luz del día y contemplar al xarel.lo al punto de cosechar se convierte en un instante màgico.

Vino elaborado únicamente con la variedad xarel·lo, de la viña La Pineda, plantada en el año 1951.

 

COSECHA

Cosecha 2013. Cosechado el día 26 de septiembre de 2013

 

VARIEDAES DE UVA

100% Xarel·lo, de una solo viñedo de más de 65 años. Plantado en vaso con un marco de plantación de 2,80x1,40 con pie 41-B a 300 m de altura en suelo arcilloso-calcareo.

 

VINIFICACIÓN

Maceración pelicular de unas horas previo suave prensado. Desfangado natural del mosto flor a 16 C y fermentación alcohólica con levadura indigena a temperatura controlada en depositos de acero inoxidable. Crianza y battonage de las lías finas durante 3 meses y posterior crianza en barricas de roble durante 4 meses.

 


Descarga
FITXA TÈCNICA
xarel.lo x100 2012 cat.pdf
Documento Adobe Acrobat 647.9 KB
raïm varietat xarel.lo de Can Descregut
Raïm de la varietat xarel.lo de la vinya de La Pineda
xarel.lo de la Pineda de Can Descregut
Vinyes de 60 anys

Descobreix la tipicitat de la varietat tradicional xarel.lo del Penedès

El seu aroma és net, d'intensitat elegant, amb sensació de concentració, ampli en matissos i amb un dinamisme secuencial que comença amb fruita cítrica com la llima o el pomelo, evoluciona cap a la fruita d'ós com el prèssec, i, si s'el deixa respirar, ens acaba descobrint les notes que li aporten la criança sobre les mares; fumats i fruits secs. El seu estat evolutiu és el d'un vi jove amb notes de criança que li donen un aire madur, però amb un llarg recorregut.

 

En boca és sec, amb una acidesa mitjana que li dóna un efecte fresc i profund. Es percep suaument el tani de les mares i aquestes ens aporten una estructura corporal generosa que dóna volum i alhora una profunditat de tacte sedos. L'aroma gustatiu es complex (llima,fruita d'os, fumats) i persistent.

 

Un vi equlibrat que mostra al màxim la tipicitat del xarel.lo en el seu habitat natural; alçada de 250 m sobre el nivell del mar, terreny fèrtil profund i vinyes velles de poca producció. 


ceps de xarel.lo de Can Descregut
Ceps de xarel.lo